18 August 2011

new entri

harini macam ada free time sikit untuk apdet blog.. sejak pindah keje baru nih.. keje banyak and kene la tunjuk rajin kan ..
bagi good impression. lagipon tgh in probation period until end of december. tempat baru nih not bad lah.. environment OK.. senyap.. tapi ofis ni sejuk giler.. saket hidung..
kalau pegi ofis kene pakai baju 2 lapis.. pastu pakai sweater lagi... pakai stokin lagi.... tapi still sejuk... lagi2 time bulan puase nih.. tapi nak kate tenaga takde. lemak banyak bleh tukar jadi haba... huhu
yang tak bestnyer… internet access very limited. Kat sini pakai terminal server.. sumer benda dier control.. boring.. buat keje kat ts lain. Nak surf internet kat ts lain… leceh betol… apekan daye.. I have to make do with what I got.
Puasa tahun ni same je macam tahun lepas.. berjimat cermat… sekali jer makan kat luar ngan bebudak muadzam… pastu ada la 2,3 kali potluck kat uma member.. selainnyer makan kat umah.. masak sendirik… sangat bajet.. ape2pon Alhamdulillah… ada jugak makanan untuk berbuka..
Kali ni takde beli lagi baju raya.. lagipun sepupu dah sedekahkan baju kurung anak dier walaupun agak besar.. tapi dah anta alter. Hehe… ada 2 pasang.. warna hijau lumut and maroon.. 2-2 pon aku dah ada baju kurung samer kaler walaupun design lain.. baju kurung lame jer.. tengah pk nak jahit manik kasi Nampak baru.. tapi aku ni bukanyer reti menjahit2 nih.. tak kisah lah wat simple2 jek pon jadik… mebi weekend nih shopping sket2 lepas dapat gaji.. nak cari tudung, brooch… brooch baju melayu, and kasut raya untuk aysha..
Macam tahun lepas jugak, raya tak kisah belah mane pon.. sebab kampong dekat2.. raya 1st pon boleh pegi 2-2 belah beraya… tahun nih kene langkah panjang sket la bawak aysha beraya.. bleh kumpul duit raya sekali…kehkehkeh…

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kissable Cheeks - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger