14 June 2011

aysha dah 7 bulan

alahmak.. lame dah nak post entri baru tapi tak terkejar dek kebzan keje di opis. skang aysha da 7 bulan.. cepat giler terasa macam baru semlm dia lahir..
skang aysha da pandai menyanyi dan da rajin borak.. kalau nampak anything that interests her, dier akan kuarkan bunyi dan tunjuk2 especially kat pokok.. leaves n wires and dangling things fascinates her so much. now dier cepat sangat boring dengan toys dier.. kene bagi benda baru tu keep her interested. mainan sumer dier dah tak pandang. now dier lagi interested ngan bekas baby wipes, wire charger handphone,  earphone abi, handphone umi, plastik alas meja n doorknob serta laci2 dirumah.. plastik alas meja tu da ditarik2 cume tak kuat jer tenaga nak tunggang terbalikkan barang atas meja tu.. same la kalau dapat pegang handle laci.. tergoyang2 punggung dier menarik laci tu.. skang da pandai cari umi. kalau umi takde depan mate abis di explore 1 uma cari umi... biler jumpe jer terjerit2 excited. geram betul.. nak gi toilet pon susah... hehe..
skang dier pon da pandai ngesot sikit.. agaknye sebab badan agak berat tu yang lambat nak angkat badan tu.. huhu.. tapi daddy,grandpa aysha kate umi dulu tak merangkak pon.. terus berjalan baru pandai merangkak.. hehe.. terlebey advance la plak.. mama umi cakap umi pandai jalan umur 9bln.. umur sethn 2bln da bercakap... fuhhhh.. semoga aysha pon same.. aminnn... tapi aysha ngesot sket jer nangis.. ngesot pon biler nampak benda yang menarik.. kalau stakat letak mainan depan muke dier.. tak pandang langsung..
aritu da ajar camner nak lambar tangan.. kejap jer dier pick up.. dier lambai2 ala2 tepuk2 peha sendirik... jadik la tu.. tapi makin lame makin berkurang lambaiannye... hahaha.. nape ekk? pasni bleh la ajar salam orang pulakk..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kissable Cheeks - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger