30 October 2010

ahli baru

26/10/10. appointment dgn doktor seperti biase. tapi biler check, tekanan darah tinggi dan protein dalam urine: 2 ( aku pon tak tau apa maknanya). sebab bp tinggi, doktor terus suh bersalin aritu jugak. terperanjat dibuatnya.. sekali cek rupenye dah bukak 3 cm. kelam kabut dan risau sebab banyak lagi barang tak prepare..cuak takyah cakap lah..en suami pon senyap jer.. tengah memproses apa yang berlaku agaknya... masuk labor room pkul 11am. induce pkul 12 tapi still takde contraction. pkul 1 doktor datang pecahkan ketuban... still takde contraction.. kul 1.30 nurse pasal drip untuk contraction.. baru lah rasa.. biler makin kuat, aku amik keputusan nak amik epidural.. mase amik tu dah bukak 5cm tak silap.pkul 6ptg doktor dtg cek lagi.. dah bukak 8cm..die kate lepas magrib bleh deliver, tapi baby malu nak kuar..pkul 10 barulah sikecik tengok dunia..lepas en suami iqamat kan, doktor tinggalkan kami untuk bonding.. dalam penat2tu masih larat melayan sikecik. abis satu muka aku cium walaupun tak dbersihkan lagi...Aysha Sofea nama diberi, penyeri hidup kami. syukur kehadrat ilahi atas anugerah paling terindah. ummi sayang aysha.

2 comments:

C.e.T.o.T said...

haha.. da bersawang blog ko ti.. baru la update ye.. biasa die ye x nak kuar dr perottt... best sgt ke dok dlm perut? hehe

me said...

mesti la best.. makan tido makan tido jek.. empuk lak tu nak tidonye.. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kissable Cheeks - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger